Wie is de beste singer-songwriter van Amsterdam?

mooie noten banner

Wie is de beste singer-songwriter van Amsterdam? Deze zondag komt er een antwoord op die vraag tijdens de finale van Mooie Noten, de popsongcompetitie van de hoofdstad. 

In het openluchttheater in het Vondelpark strijden An Margaux, BixbyElijah en On Eva om uitverkozen te worden tot de beste liedjessmid van 020. De 3 dames en 1 heer gaan niet alleen naar huis met roem, applaus en een beker; ze krijgen ook studiotijd bij Tracking Room Amsterdam, coaching, een waardecheque van € 500,- voor muziekinstrumenten van Dijkman Muziek, een interview bij Radio Mortale, een tegoed van € 250,- bij Songflow voor de digitale distributie van je songs bij portals als iTunes en Spotify en diverse optredens zoals op Festival The Brave en Buitenspelen voor de GRAP. Yori Swart, Tijs van Liemt (3FM), Clara Vissers (Sugarfactory), Flip van der Ende (Pinguin Radio) en ikzelf zij de gek vormen de jury.

De afgelopen maanden speelden de 4 finalisten al een voorronde en een halve finale in Paradiso. Georganiseerd door de GRAP vindt de finale traditiegetrouw plaats in het Vondelparktheater. De toegang is gratis, en het is praktisch altijd mooi weer.


Sishani, de winnares van vorig jaar

Behalve de 4 deelnemers treden ook DIWA en Dotan op. Dotan werd in 2010 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en scoorde onlangs een hit met zijn nummer Fall, afkomstig uit zijn tweede soloalbum 7 Layers. DIWA is de band rondom Diwa Meijman. Ze werd met haar band tweede bij de Amsterdamse Popprijs 2013. DIWA speelt tijdens het jury-overleg, Dotan speelt na afloop. De finale begint om 15 uur.