Webredactie

internet 2Ik ben opgegroeid met internet, tijdschriften en kranten. Het sprak dan ook voor zich dat ik voor alle drie wilde schrijven. En zo geschiedde. Wat zo leuk is aan webredactie is dat je niet alleen teksten schrijft maar ook passend beeld zoekt, snelheid van belang is én dat je direct reactie krijgt.

Als webredacteur van de nieuwspagina Nu & Straks op Hyves schreef ik nieuwsberichten toegespitst op de Hyver, en zocht daar ook bijpassend beeld bij. Nieuwsberichten schreef ik ook als webredacteur bij Festivalinfo.nl waar ik tevens nieuwsberichten, persberichten, concert-, cd- en festivalrecensies pende, en redigeerde ik andermans teksten. Daarnaast was ik de coördinator voor de cd-recensies en verving de hoofdredacteur bij afwezigheid. Het aansturen van de stagiairs kreeg ik er gratis bij.

Voor het London Calling festival in Paradiso schrijf ik persberichten, teksten over optredende bands, houd de website van London Calling bij, doe interviews met bands voor de website en help met communicatie via social media. Daarnaast regel ik prijsvragen en beeldmateriaal, verzamel muziek voor samplers, help met opstellen perscontacten en communicatie richting pers en draag af en toe een band aan voor London Calling.

Voor Ostfest schreef en redigeerde ik persberichten in het Nederlands en Engels, redigeerde de (Nederlandse) website van het Sziget festival, stelde perslijsten op, schreef columns voor de website van Sziget en dacht mee aan manieren om het festival te promoten.

Bij Webond creëerde ik content voor online muziekplatform DuvelVibes, onderhield de social media rond DuvelVibes en zorgde door middel van acties aan merkversteviging en koppeling van muziek aan Duvel.