Spreker/moderator/docent

presenteren fotoFoto: Richard Tas

Ik sta graag voor groepen mensen om ze iets te vertellen of te leren. De ene keer als spreker, panellid of moderator, de andere keer als interviewer of (gast)docent.

Als spreker ben ik te zien en horen bij o.a. de Muzikantendag On Tour, Conservatorium van Amsterdam, de Academie van Popcultuur in Leeuwarden, het Rijn IJssel College, Muzikantendag België, Festival DVERS en de cursus Popjournalistiek van Fontys Hogeschool. Onderwerpen waar ik over praat zijn o.a. ‘recensies’, ‘ interviewen’, ‘de basis van je band’, ‘hoe kom ik in de media?’, ‘de presentatie van je band’, ‘hoe werkt een popjournalist?’, ‘het belang van het album’, ‘hoe kom ik aan meer optredens?’, ‘hoe maak ik een plan voor mijn band?’ en ‘hoe gebruik ik social media voor mijn band?’, maar praat ook graag over andere onderwerpen die te maken hebben met mijn werk of muziek.

Als panellid ben ik actief op o.a. op Noorderslag, de Muzikantendag On Tour en Making Your Band. De panels waar ik in plaats neem gaan over onderwerpen als ‘de toekomst van de muziekjournalistiek’, ‘hoe kom ik op de radio’ of ‘hoe kom ik in de media’. Ook zit ik vaak in demopanels en demospreekuren, waarin ik advies of mijn mening geef over de muziek die bands mij laten horen.

Een gesprek of discussie leiden als moderator en vragen stellen aan panelleden doe ik voor Noorderslag, Paaspop Academy, de Muzikantendag On Tour, de Herman Brood Academie en talloze andere muzikantendagen zoals Making Your Band, Music Notes XL of Bands & Beyond. Ik denk graag actief mee aan de inhoud van zo’n dag, de onderwerpen en de panelleden.

Voor de klas staan doe ik graag en vaak. Zo heb ik meerdere keren voor de klas gestaan als gastdocent bij het ROC van Amsterdam, Albeda College, Conservatorium van Amsterdam, de ARTez Popacademie en natuurlijk de Herman Brood Academie, waar ik vaste docent ben bij de opleiding Music Industry Professional.

Soms hebben muziekopleidingen een externe beoordelaar nodig, bijvoorbeeld voor een frisse en onafhankelijke blik bij het eindexamenoptreden van hun student(en). Ook daar heb ik ervaring mee, bijvoorbeeld voor de Rockacademie, de ARTez Popacademie en het ROC van Amsterdam.

Mocht ik iets voor je kunnen betekenen, neem dan contact met mij op.

5 thoughts on “Spreker/moderator/docent

 1. кроссовки

  I was curious if you ever considered changing the layout
  of your website? Its very well written; I love
  what youve got to say. But maybe you could a little
  more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better? https://ciciva.com

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.