Radio Mortale week 37: STEED live in de uitzending

1233316_623170907703839_433975783_n

Met zijn vieren kwamen ze maandagavond naar de studio, de heren van de Alkmaarse band STEED. Echt nodig was het niet dat bassist Aris en drummer Misha meekwamen; met 4 microfoons, geen inplugmogelijkheden en een krappe studio. Voor het ‘bandgevoel’ kwamen ze echter allemaal mee.

Dat ‘bandgevoel’ past helemaal in de lijn met hun 4 optredens vorig jaar in de Cavern Club in Liverpool, het zaaltje waar de Beatles huisband waren. Spelen op heilige grond, een van de dromen die je ooit hoopt te verwezenlijken als muzikant, zoals een voetballer ooit in Camp Nou hoopt te spelen. Nee, betaald hadden ze niet gekregen, en de reis- en verblijfskosten betaalden ze zelf.

Maar toch: in de voetsporen van de Beatles, een van de inspiratiebronnen van de band. Samen met je muziekvrienden een droom achterna, er vol voor gaan en genieten van elke seconde. Je zag zanger Alex weer genieten, toen hij er over sprak. Morgen spelen ze in Paradiso, waar ze hun tweede album Tomorrow Is Never Ending presenteren. Ook mooi, gaf hij toe. Een (akoestisch) voorproefje speelden ze in de studio:

De playlist van de uitzending:

Maarten van Praag – Shells and Stones
Girl Beard – Yes (mortalehit)
Gharib – Arisina
Steed – Last Forever (live in de studio)
The Miseries – Cracking Up
Steed – Betterman
Steed – Come Clean (live in de studio)
Steed – Rollercoaster
Lookapony – Danger Moves
Bart van der Lee – A Mother’s Song

De uitzending hoor je HIER terug