Muzikantendag On Tour: Hilversum

1379891_573291412718657_1305428515_n

Trots: ook dit najaar ben ik weer op beide Muzikantendagen in de weer. Zo interview ik morgen in Hilversum Kensington en hun manager Cedric over hoe ze dit jaar zoveel succes hebben gekregen, wat de rol van hun manager daar in is geweest en wat slim is om te doen als band en wat niet. Ook presenteer ik het afsluitende demopanel, en geef ik advies over het zoeken van publiciteit als ‘promo-dokter’.

Andere bevestigde sprekers zijn onder anderen Joep Pelt, Farid Benmbarek (Top Notch), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent) en Casper Starreveld (Kensington). Juan van Emmerloot, drummer van onder anderen Steve Lukather, Walter Trout en Pat Travers, geeft een clinic over het opnemen van drums. De Muzikantendag on Tour vindt plaats in De Vorstin. Kaarten kosten € 10 en zijn te koop via Ticketmaster en de bekende voorverkoopadressen.

Informeren en netwerken In de clinics, workshops en panels kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door grootheden uit de muziekindustrie. Joep Pelt vertelt op welke creatieve manieren muzikanten geld kunnen verdienen. Muzieksamenstellers van de radio leggen uit hoe je aan airplay kunt komen. Farid Benmbarek (Top Notch), Paul Heijink (management Chef’Special) en Ronald Keijzer (management Jungle by Night) gaan in op de voor- en nadelen van een platencontract en het uitbrengen in eigen beheer. Verder is er een panel over het meedoen aan competities, geldstromen in de popmuziek, het succesverhaal van Kensington, een workshop Engels van Buffi Duberman en het Producersforum.

Feedback op je demo en promotiemateriaal Bijna vijftig experts uit de muziekindustrie zitten klaar om demo’s te luisteren. Muzikanten kunnen op de dag zelf een afspraak maken met vertegenwoordigers van onder anderen OOR, Full Spectrum, Dox Records, 3FM, Agents After All, Friendly Fire, nu.nl, 3voor12, De Vorstin en DWDD. Nieuw is de mogelijkheid om je bandbio, promotiefoto en Facebookpagina te laten beoordelen door gerenommeerde pr-managers en social media experts. In het afsluitend Demopanel beoordelen Jasper van Vugt (OOR/Radio Mortale), Ruud Peeters (AT Productions), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Roel Coppen (Friendly Fire) een selectie van de ingeleverde demo’s voor een volle zaal.

Kaartverkoop Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl. Voor wie deze editie moet missen: zaterdag 9 november is er de herkansing. De Muzikantendag on Tour wordt dan georganiseerd in Burgerweeshuis in Deventer.

Over de Muzikantendag On Tour De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over de artistieke en zakelijke kanten van het muzikantschap. De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, NH-Pop, Poppunt Overijssel, Burgerweeshuis, De Vorstin, met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.

Informatie zaterdag 26 oktober, De Vorstin, Hilversum

11.00 uur – 18.30 uur

Blokkenschema (klik)

www.muzikantendag.nl

Tickets: € 10, via www.ticketmaster.nl