Music Notes XL: De Basis Van Je Band en Hoe Kom Ik In De Media?

musicnotes1

Gisteren was ik te gast als spreker bij Music Notes XL, een initiatief van het RijnIJsselcollege in Arnhem. Music Notes XL is een muzikantendag met showcases, workshops en optredens voor en door muzikanten in Luxor Live, een prachtig poppodium waar ik nog nooit eerder was.

Het was niet mijn eerste keer bij Music Notes; eerder gaf ik er workshops en colleges met o.a. Marjolein de Vliegher (destijds programmeur van Burgerweeshuis) en Martijn Crama (manager van o.a. Bells Of Youth, Krach, Stefany June). Andere sprekers gisteren waren o.a. Jeps Salfischberger (Mojo Concerts), Marco Roelofs (Heideroosjes), Anna Oosterling (tourmanager van o.a. Chef’Special, Laura Jansen, Giovanca) en Matthijs Kievit (muzikant, producer, sound engineer).

Mijn eerste presentatie ging over de basis van je band; waar begin je als je met je band uit de oefenruimte en op de podia wilt? Hoe groei je door van ambitieuze muzikant met een paar liedjes naar een semi-professionele band die concerten geeft en toewerkt naar een eerste release?

De presentatie is hier te zien:

 

Mijn tweede presentatie ging over media-aandacht krijgen met je band. Wat zijn de media, hoe werkten ze vroeger tegenover nu, en wat kan je er aan doen om jezelf en je band in de picture te spelen bij tv, radio of journalisten? Hoe scoor je recensies, interviews of die begeerde ‘Minuut’?

De presentatie is hier te zien:

De eerstvolgende keer dat ik ergens als spreker te horen/zien ben, is op 12 april in Middelburg bij de Muzikantendag.