Grote Prijs van Nederland: halve finales in bijzondere setting

SLIDER

Vanavond is het zover: de eerste halve finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie singer-songwriter. De W2 in Den Bosch is de locatie. Bijzonder is de setting: de optredende artiesten gaan ‘met de billen bloot’; er staan alleen omgevingsmicrofoons die het geluid vangen. De setting is er naar; die is van een huiskamer, met stoelen, zitzakken en planten. Er zijn slechts 120 kaarten. Veel intiemer wordt het niet.

De halve finalisten zijn BomberLéo, Daan Hofman, Fabian, Isabelle Amé, Jane Blue & the Hunters, Jürgen & de Linkse Hobby’s, Jyoti Verhoeff, Martyn Ell, On Eva, Sofia Dragt, Thomas Pieters, The Virgin ArmyChayah, Dear John, Lieve Louise en de Fanfare, Peter van Vleuten, Rik Limonard en Willem van Boekel. De jury (Tom Pearce, Anne Soldaat en ik) was, enkele discussies daargelaten, redelijk eensgezind; na de laatste kwartfinale in het Patronaat waren we er binnen een uur uit wie door mocht. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Het écht lastige overleg komt pas bij het kiezen van de finalisten; van de 18 halve finalisten gaan er slechts 6 deelnemers door naar de finale. Hier is het overzichtelijk in een schema.

Vanaf 19:30 uur vanavond treden Thomas Pieters, Isabelle Amé,  Lieve Louise en de Fanfare, Willem van Boekel, Fabian en On Eva op. Na afloop kiest de jury direct iemand die naar de finale gaat. Meer info: http://www.w2.nl/programma/programma-overzicht/q/action/details/idplaydates/1059/titel/grote-prijs-van-nederland-singer-song-halve-finale

Alle deelnemers eens horen? Dat kan!