Foto’s: No Age in Trouw, Amsterdam 15 oktober 2010

No Age (foto: Jasper van Vugt)

No Age (foto: Jasper van Vugt)

Het ging er heftig aan toe, bij het optreden van de Amerikaanse punkband No Age. Sinds ze twee jaar terug voor hun debuutalbum Nouns een 9.2 kregen van het invloedrijke Pitchfork komen de hipsters kijken als ze ergens spelen. Of het nu op een buitenfestival is in Jakarta, Indonesiƫ, een radioshow in Schotland of een slecht verlichte kelder van een voormalige krantendrukkerij, zoals afgelopen vrijdag. Het te gekke Amsterdamse collectief Subbacultcha!, dat naast het maken van een leuk magazine ook te gekke bands naar Amsterdam haalt voor kleinschalige optredens op toffe locaties, organiseerde de avond. Zo kan het dus gebeuren dat er ook een hotte band als Abe Vigoda in het voorprogramma staat.

Publiek bij No Age (foto: Jasper van Vugt)

Publiek bij No Age (foto: Jasper van Vugt)

De sfeer in de kelder was die van een gemiddeld kraakpand in Berlijn. Het was hard, donker en met een laag podium. Vanaf het moment dat het tegenwoordig als trio opererende No Age begon met een muzikaal equivalent van de honderd meter sprint sprong het publiek vooraan het podium (blank, begin twintig, hoger opgeleid, Randstad) als vlooien in het rond. Het weinige licht dat er was zorgde er voor dat ik bijna alles heb moeten flitsen. Na een nummer of vijf werden we weggestuurd door de band, net op het moment dat ik de buit binnen had.
De foto’s en de recensie van Eyal van der Reep zijn te lezen op de site van OOR (link). De foto’s die je hier ziet zijn mijn foto’s die OOR niet gebruikt heeft. Op Alternative Blog staan er ook nog twee, bij de recensie van Joris Rietbroek.

No Age (foto: Jasper van Vugt)

No Age (foto: Jasper van Vugt)