Stage Network Europe in Rotterdam

Stage Europe Network

Vanavond vindt in de Rotterdamse zaal Roodkapje een livepanel plaats van het Stage Europe Network. SEN is een uitwisselingsweek in IJsland en Nederland van zes culturele organisaties voor 7 Europese bands. De bands zijn dit jaar: Vök (IJsland), Kjurr (IJsland), LesDynamic (Noorwegen), Moving Houses (Duitsland), Enchanted Hunters (Polen), A.Jam (Frankrijk) en Wolf In Loveland (Nederland, winnaars Grote Prijs van Zuid-Holland 2012).


Vök – Before

Het idee is dat de bands gedurende deze week ervaringen, kennis en ideeën uitwisselen en samen nieuwe muziek schrijven en uitvoeren. De muziek die ze samen schrijven wordt uitgevoerd in IJsland en zaterdag 31 augustus op het Westerpop Festival. De bands spelen die dag ook onafhankelijk van elkaar hun eigen muziek op het speciale SEN-podium.

Vanavond spelen de bands hun eigen muziek voor een livepanel bestaande uit professionals uit de muziekindustrie. Dit panel geeft feedback over de muziek, de performance en tips over hoe ze zaken rond hun band kunnen aanpakken. Behalve Martijn Crama (manager Krach en Stefany June) en Rob Berends (Paperclip Agency) zit ik ook in het panel. Bazz Barnasconi van Van Katoen/Bazzookas presenteert de avond, die gratis is te bezoeken.

Adres Roodkapje: Teilingerstraat 128, 3032 AW Rotterdam
Deur open: 20.30 uur, aanvang: 21.00 uur